Reparatieproces

Tijdens een intakegesprek noteren wij de benodigde persoonsgegevens. Tevens worden er foto’s gemaakt van de schade en gaan we aan de slag met de calculatie en het uitzoeken van de overige kosten, onderdelen e.d.
Dit spreken wij hierna met u door en plannen samen een datum voor de reparatie.

Regelmatig blijft de schade beperkt tot bepaalde onderdelen van uw auto. In dat geval zorgen wij voor een vakkundige verwijdering van dat betreffende onderdeel. Hierna volgt het plaatwerk. Het plaatwerk wordt vaak gezien als de meest belangrijke schakel binnen het herstel. Veel werkzaamheden worden op ambachtelijke wijze met traditionele gereedschappen uitgevoerd. Daarentegen worden vervormingen in het chassis met de meest moderne apparatuur gecorrigeerd.

Na het plaatwerk volgt de voorbewerking. Hier wordt de auto, of bepaalde onderdelen voorbereid op de volgende fase; het spuitwerk. Na een grondige voorbewerking is de auto klaar voor het spuiten. Hiervoor beschikken wij over de laatste technieken. Wat wij eraf hebben gehaald gaat er ook weer op. Bij de montage zorgen wij ervoor dat de diverse onderdelen weer netjes en veilig worden teruggeplaatst.

Een eindcontrole is altijd noodzakelijk. Vervangen onderdelen zijn vaak ook bewegende delen. Airbag en de boordcomputer worden uitgelezen en eventueel gereset. Wij melden u op tijd wanneer uw auto weer beschikbaar is.